100% EDU | RAHA TAGASI GARANTII | KIIRKOHALETOIMETAMINE

Ennetage Varroa esinemist ja kaitske meie mesilasi tõhusalt

Varroa destructor, asiaaline algpärast parasitoit, on tõesti kärpäseläimete puhastus. Sen levimine võib tuhata kolooni muutamates kuuandes, mida aeglas teeb suuret vahingud kärpäseläimkondadele ja ympäristölle. Onni on, et on keinoja varroa läsnäoloa edeltäkäsin ennustamiseks ja kärpäseläimede kaitsemiseks.

Ymmärtää vihollinen: kuka on Varroa?

Varroa destructor on pelottava parasitoit, mis hyökkää kärpäseläimille ja luonnollisille kärpäseläimille. Alkuperä on Aasiasta, mutta se on nyt läsnä kaikilla maailmanmannermailla, kus apimail on harjotettav. Syötyksensä tekee verellä täysikasvuisista kärpäseläimistä ja larvoista, joten varroa heikentää infektoidut yksilöt, mikä aiheuttaa koloonin väestön vähenemistä, hunajan tuoton vähenemistä ja tautien suhteen kasvavan herkkyyden.

Edeltäkäsin ennustamalla suojella: ennalta varustautumisen toimenpiteet

Paras tapa suojella meidän kärpäsiämme varroasta on käyttää tehokkaita ennalta varustautumistoimenpiteitä. Tässä muutama tärkeää huomioon ottavaa toimenpide:

Tarkastella kolonioita järjestelmällisesti:

Tarkka kärpästen seuranta on ensimmäinen puolustuslinja varroaa vastaan. Tarkastele ruuhiasi järjestelmällisesti etsiäksesi infektiota osoittavia merkkejä:

 • Varroan läsnäolo kärpäsparasiteissa: Tarkasta täysikasvuisia kärpäsiä ja larvoja varroan tunnustamiseksi.
 • Fèces de varroas: Varroa jättää ruskeat jäännökset solukellojen päälle.
 • Affaiblissement de la colonie: Infektoidun varroan kanssa kärpäskolonia voi osoittaa väestön vähenemistä, hunajan tuoton vähenemistä ja kärpästen normaalisesta toiminnasta poikkeavaa käytöstä.

Käyttää ennalta varustautumisen ja parantavanhoitohoidon keinoja

Ennalta varustautumisen keinot:

 • Siisto: Hyvä siisto on tärkeää ruuhen varroan leviämisen rajoittamiseksi. Puhdista ja desinfioi ruuhet ja laatikot järjestelmällisesti.
 • Melliset kasvit: Edistä melliset kasvien monimuotoisuutta ja parasittien vastustamista vahvistamalla kärpästen immuunijärjestelmää.
 • Resistanssin valinta: Kasvata kärpäskolonioita, joilla on luonnollinen vastustuskyky varroaa vastaan.

Parantavanhoitohoidon keinot:

 • Kemiset keinot: Markkinoilla on saatavilla erilaisia akarisiideja. Tärkeää noudattaa huolellisesti ohjeita ja kunnolla seurata määrättyjä annoksia varroan heikentämistä välttääksesi.
 • Luonnolliset keinot: Luonnollisia ratkaisuja kuten oksali- ja timjanoilun essentit voivat käyttää varroan vastustamiseen. Nämä keinot ovat yleensä heikommin myrkyttäviä kärpäille kuin kemiset keinot.
 • Kulttuurimaiset menetelmiä: Säännöllinen solukellon ja kuoriaislaatikon vaihto sekä varroan piikkilauta voivat auttaa vähentämään parasittien määrää kolonissa.

Tärkeätä muistaa:

 • Vaihtele keinoja: Älä käytä aina samaa keinoa varroan vastustuksen kehittymistä välttääksesi.
 • Noudattaa odotusaikoja: Varmista, että noudatat odotusaikoja hunajan keräämisen ja hoidon välillä turvataksesi apimaisen tuotteen turvallisuuden.
 • Seurata parasittisuuden kehitystä: Seurata järjestelmällisesti parasittisuutta kolonioissasi, jotta voit asettaa hoitotoimenpiteesi mukaan.
 • Izaku selle: Hanki tietoa kokeneilta apilaistilt ja luotettavilta lähteistä valitaksesi parasitoiden hoitoon parhaiten soveltuvat keinot.
 • Käytä Stop varroa-hoitoa: Hoito Stop Varroa on ainoa, mis tuhoaa 100 % varroa-parasitteja. Se voi käyttää myös bioloogilise apimailmassa. Stop Varroa ei ole vaarallinen kärpäille eikä myrkyttää hunajasi.

Harjoittaa vastuullista kolonien hallinta

Vastuullinen kolonien hallinta voi myös auttaa varroan infektiota estämään. Apilaistit tulee varmistaa, että ruuhet ovat puhtaat ja hyvin hoidettavat, säännöllisesti vaihtaa käytetyt laatikot ja jakaa voimakkaat koloniat, jotta estetään ylivoimaisuus. Paitsi sitä, tärkeää olla varovainen ja estää apimailta yhteiskäytössä olevan tarvikkeiden jakamista kolonioiden välillä varroan leviämistä välttääksesi.

Edistää ympäristön biotske monimuotoisuuden

Ympäristön biotske monimuotoisuus voi olla tärkeää varroan vastustamisessa. Apilaistit voivat edistää muita kärpäsen ja pollinisoinnin tehokkaita lajeja, jotka voivat auttaa vähentämään varroan painetta kärpäseläimille. Paitsi sitä, melliset kasvien istuttaminen ja ympäristöystävälliset viljelyskäytännöt voivat auttaa luomaan terveellistä ympäristöä kärpästen terveyden kannalta.

Loppusanat

Noudattamalla näitä neuvoja apilaistit voivat edeltäkäsin ennustaa varroan läsnäoloa ja suojella tehokkaasti omaa kärpäsiämme tästä tuhoisasta parasitista. Kolonioiden järjestelmällinen tarkastelu, käyttö sopivia keinoja, vastuullinen kolonien hallinta ja ympäristön biotske monimuotoisuuden edistäminen ovat monet tavat, joiden avulla voit varmistaa kärpäskolonien terveyden ja tuottavuuden. Yhdessä työskentelemällä voimme varmistaa kärpäsemme tulevaisuuden terveemmäksi ja kestävämmäksi.